Kesäkalusteiden yleiset hoito-ohjeet

Hoitamalla ja säilyttämällä kesäkalusteita oikein varmistat niiden säilymisen kaudesta toiseen. Tutustu hoito-ohjeisiin ja ota tarvittaessa yhteyttä lähimpään Iskun myymälään.


Materiaalikohtaiset hoito-ohjeet

Artwood, Aintwood, Polywood on suunniteltu erityisesti ulkokäyttöön, sillä se kestää hyvin sään eri vaihtelut. Se hylkii kosteutta ja hometta, mikä tekee siitä entistä miellyttävämmän käyttää. Älä jätä esimerksi aurinko- tai juomalaseja käytön jälkeen Aintwoodin pinnan päälle pitkäksi aikaa, etteivät lasit polta auringossa pintaa rikki. Harjatussa/hiekatussa Aintwoodissa ole varovainen öljyttyjen tuotteiden kanssa, sillä ne saattavat jättää tahran Aintwoodin pintaan. Aintwood on helppo pestä kostealla liinalla ja saippualla, mutta älä käytä pesupulveria, sillä se saattaa vaurioittaa pintaa.

Alumiinirunko ei edellytä erityistä hoitoa. Alumiini ei ruostu, minkä takia se on todella hyvä ulkokäyttöön. Alumiini on helppo puhdistaa kostealla liinalla ja saippualla. Jos alumiinin pinta on käsittelemätöntä, muuttuu pinta auringossa hiljalleen tummemman harmaammaksi.

Durawood on tehty korkealuokkaisesta eukalyptuspuun sahanpurusta ja polyetyleenihartsista ja se on erittäin kulutus- ja säänkestävä, sekä ympäristöystävällinen materiaali. Materiaali vaatii hyvin vähän huolenpitoa ja puhdistus voidaan tehdä vedellä ja saippualla. Durawood soveltuu ympärivuotiseen käyttöön ja hienostuneen pintakäsittelyn ansiosta omaa hyvän UV-suojan, jonka vuoksi värit säilyvät haalistumatta pitkään.

Eukalyptus/Tiikki on todella tiivistä ja luontaisesti erittäin öljyistä. Se edellyttää pientä hoitoa. Tämä yhdistelmä tekee siitä soveliaan ulkokäyttöön. Pinta on helposti puhdistettavissa kostealla liinalla ja saippualla. Käsittelemätön pinta on mahdollista öljytä. Öljyäminen hidastaa pinnan harmaantumista auringossa. Puhdista ja kuivaa pinta ennen öljyämistä.

  

Polyrottinki/Korihuonekalut säilyttävät klassisen tyylin perinteisestä rottingista, lisättynä täydellisen veden kestävyyden. Polyrottinki on tehty puristetuista muovikuiduista, joka antaa sille paljon mahdollisuuksia kuten esimerkiksi joustavuuden, UV-suojan ja kestävyyden eri säätiloissa. Polyrottinki on helppo puhdistaa käyttämällä lämmintä vettä ja pehmeää harjaa.

Karkaistu lasi soveltuu hyvin ulkokäyttöön. Se ei tarvitse hoitoa ja se on helppo puhdistaa kostealla liinalla ja saippualla.

Polystone on erikoiskivijauhetta liimattuna kovalevyn päälle. Polystone on saman näköistä, kuin luonnon kivi ja se on erityisesti suunniteltu ulkokäyttöön, sillä se kestää minkä tahansa kelin. Polystone hylkii kosteutta ja hometta, mikä tekee siitä todella miellyttävän käyttää. Polystone on helppo puhdistaa kuumalla vedellä ja pehmeällä harjalla. Ole varovainen terävien esineiden kanssa, sillä ne voivat vaurioittaa pintaa.

Spraystone on erikoiskivijauhetta liimattuna lasilevyn päälle. Spraystone näyttää samalta kuin luonnon kivi ja se on erityisesti suunniteltu ulkokäyttöön, sillä se kestää kelin kuin kelin. Spraystone hylkii kosteutta ja hometta, mikä tekee siitä todella miellyttävän käyttää. Spraystone on helppo puhdistaa kuumalla vedellä ja pehmeällä harjalla. Ole varovainen terävien esineiden kanssa, sillä ne voivat vaurioittaa pintaa.

Graniitti on luontainen materiaali ja erittäin sovelias ulkokäyttöön. Se hylkii vettä ja hometta, mikä tekee graniitista erityisen mukavan käyttää. Luontainen kivi on huokoinen ja sillä on tietyntasoinen imukyky. Nesteet ja lika saattavat tunkeutua pinnan läpi ja jättää tahroja, mutta suojaamalla ja oikeanlaisella hoidolla suurimmasta osasta pintaa nesteiden ja lian tunkeutuminen vähenee. Suojataksesi pintaa käytä kyllästysainetta/tiivistysainetta. Graniitti pitää olla suojassa talven, sillä sitä ei ole pakkassuojattu. Graniitti on helppo puhdistaa vedellä ja pehmeällä harjalla.

Textilene on todella lujaa polyesteri-vinyyliyhdistettä. Textilene soveltuu todella hyvin ulkokäyttöön ja se on todella joustavaa, mikä tarjoaa sille hyvän käyttömukavuuden. Textilene on UV-suojattua, joka on myös hyöty ulkokäytössä. Se on helppo puhdistaa lämpimällä vedellä sekä pehmeällä harjalla.

Polyesteriä käytetään usein ulkoilmakankaissa, johtuen sen vähäisestä veden imeytymiskyvystä. Polyesteri on kestävä kangas ja sen takia myös soveltuva ulkokäyttöön. Tummat värit voivat haalistua altistuttuaan pitkään auringon valolle. Noudata verhoilun puhdistukessa tuotteeseen kiinnitettyjä hoito-ohjeita.

Ruostumaton teräs ei tarvitse erityistä hoitoa. Ruostumaton teräs on immuuni ruosteelle ja tämän takia erinomainen ulkokäyttöön. Ruostumaton teräs on helppo pestä kostealla liinalla ja saippualla.

High-pressure laminate (HPL) on pöydänkansissa käytetty kovaa kulutusta kestävä ja ulkokäyttöön soveltuva materiaali. Täysin huoltovapaa pinta on helppo puhdistaa normaalisti rätillä pyyhkien ja lämpimällä vedellä huuhtoen. Suosittelemme kuivaa tilaa talvisäilytykseen.

Kesäkalusteiden talvisäilytys

Kesäkalusteiden ulkonäkö säilyy talven yli asianmukaisella hoidolla. Lisäät niiden käyttöikää suojaamalla ja säilyttämällä kesäkalusteet ohjeiden mukaisesti. Kesäkalusteita suositellaan säilytettäväksi talven yli lämpimässä tai viileässä tilassa. Talvisäilytystila ei saisi olla liian kuuma tai kostea, mielellään viileähkö, kuiva ja ilmava, esimerkiksi lämmittämätön autotalli. Kalusteiden pehmusteet tulee aina säilyttää talven ajan lämpimässä. Ennen talvisäilytystä kalusteet tulee puhdistaa ja käsitellä.

Kesäkalusteet voi säilyttää myös ulkona katoksessa tai muuten suojattuna esimerkiksi suojapeitteellä. Suojapeite suojaa myös lialta ja ilmansaasteilta. Kalusteiden päälle ei saa varastoida mitään tai kerryttää lunta, ettei painava lumi vaurioita painollaan kalusteita. Huom! Älä käytä kesäkalusteita talvella, sillä erityisesti muoviset polyrottinkikalusteet vahingoittuvat, jos niihin tulee pakkasella painolastia.

Kalusteiden altistuessa eri sääoloille, kuten kosteudelle, kuivuudelle, auringolle ja tuulelle, esimerkiksi puun ulkonäkö muuttuu ja saattaa tulla esimerkiksi halkeamia. Kalusteen käyttöarvo ei kuitenkaan muutu. Käsittelemällä ja puhdistamalla kalusteen oikein saat ulkonäön entiseksi tai ehommaksi.